6 Şubat 2011 Pazar

Trabzonspor 0 - 0 Antalyaspor | Olmadı

Çıkış maçıydı. Zihinleri toparlama maçıydı. Psikolojiyi düzeltme maçıydı. Olmadı. 1 hafta ertelendi. 1 haftada daha düzelmezse psikoloji, şampiyonluk ümitleri de 1 yıl ertelenme yoluna girdi. Taraftarın yarısı çoktan çöktü işin psikolojik kısmında.

Korkuyordum bugün tribünlerde olabilecek bir olumsuzluktan. Olumsuzluk yoktu, olmadı, sevindim. Ama takımı itecek kadar destek de göremedim ben. Buna da şükür tabi. Ankaragücü maçını hatırlayınca, buna da şükür.

İleri uçta oynayan oyuncularımızdan Umut ve Burak. Topu saklamayı, ayaklarında tutmayı, takım arkadaşlarını ceza sahasına çekmeyi başaramıyorlar. Kapanan rakibe karşı ceza sahasına topla beraber girmeyi başaramadık bir türlü. Kanat organizasyonlarını da yapamadık birkaç kez haricinde. Jaja'nın gayretine ve oyun tarzına uygun bir ileri uç adamımız olmadıkça bu tip maçlar hep böyle olacaktır. Karabükspor maçındaki gibi kendi kalesine atarsa rakip, 3 puanı alabiliriz. Ya da erken goller bularak, rakibin açılmasını sağlayabiliriz. Erken gol Avni Aker'de çok önemli. Gol geciktikçe takım da, taraftar da panikliyor. Rakibin de direnci daha da artıyor. Kurdukları oyun planı da 80 dakika dayanıp, son 10 dakika kontra atak golü aramak. Onur sayesinde ondan da yırtıyoruz genelde.

Antalyaspor 11 kişiyle kapandı. Zitouni ve Tita bile defansif kanat oyuncusu gibi oynadılar. Neden bu 1 puanları biz veriyoruz bu tip takımlara?

Jaja'nın en ileri uçta oynaması nasıl olur diye düşündüm. Topu iyi saklayan, ayaklarına hakim, takımı rakip ceza sahasına çekebilecek bir oyuncu. Umut'la içerdeki maçlarda olmuyor malesef. Pawel'i hazırlamak lazım acilen.

Kalan 14 maçta en fazla puanı toplayan takım olmalıyız. Futbolcuların zihnine reset atmak lazım. Puan olarak değil ama, psikolojik olarak rakiplerimizin gerisindeyiz.

Takıma ligin ilk yarısında 3-1 kazandığımız Gençlerbirliği maçı izletilsin bol bol. Kapanan takım nasıl açılır sorusunun cevabı var o maçta. Mükemmel bir 2. yarı oynamıştık. O gün doğruları yapan takım da bu takımdı. 2-3 seri galibiyet şartları eşit hale getirir.

Toparlanmak için son fırsat Sivasspor maçı. Elinizden gelen herşeyi, hatta fazlasını da yapın. Buraya kadar getirdiniz, devamını da getirin çocuklar.

Hiç yorum yok: