15 Nisan 2011 Cuma

El Clasico'lar Başlarken


18 gün içinde oynanacak olan 4 Barcelona - Real Madrid maçı arasında en önemsiz görüneni oynanacak ilk olarak. Önemsiz görünme sebebi malum; Real Madrid'in artık ligi kazanacağını düşünen yok. Bu 4 maçın ilki olması önemli kılıyor sadece ligdeki maçı. Mourinho'nun deney maçı da diyebiliriz bu maça.

Önce ilk yarıdaki tarihi maçla alakalı bir şeyler yazayım. O maçtan sonra yazmak istemiştim ama kalmıştı taslaklarda.

Ligin ilk yarısındaki 5-0 biten maçta skordan ziyade Barcelona'nın oynadığı futboldu bence tarihe geçen. Karşısında çok sıradan bir La Liga takımı varmış gibi oynadı Katalanlar. Hele 4-0'ı yakaladıktan sonra 60. dakika ile 90. dakika arasında oynanan futbol, atılacak 10 golden çok daha yaralayıcıydı bence Real Madrid açısından. O 30 dakikalık bölümde Barcelona orta sahası top çevirirken savunmanın arkasına kaçmayı bekleyen David Villa, Pedro ikilisine bir tane ara pas atmadılar nerdeyse. Xavi gözü kapalı atabileceği o ara pasları atmak yerine orta sahada Real Madrid'lileri ortada sıçan oynamaya mahkum etmişti. Eğer o gece Barcelona'nın 10 gole ihtiyacı olsaydı çok rahat atardı. Ama onlar çok daha fazla gol yerine, ezeli rakiplerine karşı onur kırıcı futbol oynamayı tercih ettiler.

Son dakikada artık burama geldi dercesine Sergio Ramos'un atarını izlemiştik. Adam resmen; "Ağzımıza sıçtınız vururum tabi lan" dedi. Önce Messi'ye sonra da Puyol ve Xavi'ye salladı ve çıktı.

6-2'lik maçta ve 5-0'lık maçta ortak olan şeylerden birisi de Casillas'ın yediği 4-5. gollerden sonraki yüz ifadeleriydi. "Ben ne yapayım" der gibi. Biraz da ağlamaklı bir hal. Belki de Xavi Casillas'ı düşündüğünden atmadı o pasları arkalara.

Bugüne gelirsek. Oynanacak olan maçta Mourinho'nun farklı strateijilerle sahaya çıkacağını düşünüyorum. Barcelona ve Guardiola tüm maçları kazanmak için oynayacak ama Mourinho için öyle değil. Belki Barcelona'nın kendilerini küçümsemesini ve "biz bunları rahat yeneriz diğer maçlarda da" rehavetine girmesini sağlamak amacıyla ligdeki maçı feda edebilir. Mourinho bu ne yapacağı belli olmaz.

Barcelona 5-0'lık maçtaki gibi konsantre ve motive olursa bu 4 maçtan istediği 3 şeyi de elde eder bence. Ama karşıda farklı planlar kuran bir Mourinho var ve net bir şey söylemek zor görünüyor tüm maçlar için.

Bize bu 4 maçın keyfini çıkarmak kalıyor. Tabi Barcelona'nın kazanmasını isteyerek.

Meraklısına not: 2 yıldır Barcelona seven biri değilim. Rivaldo'lu, Kluivert'lı dönemden geliyor sempatim. Pes'te de 7 senedir oynadığım takımdır Barcelona.

Hiç yorum yok: