6 Ocak 2011 Perşembe

Bro'zek Biraderler


Yazıyı böyle geç yazma sebebim ortamın biraz daha sakinleşmesini beklemekti.

Medyada ismi geçen Grafite, Cleo, Jovanoviç gibi daha isimli isimlerden sonra yapılan bu transferler bazı taraftarlarımızı pek memnun etmedi. Hatta kendi deyimleriyle "tatmin" olamamışlar. Bunu forumlardan okuduğum kadarıyla söylemem mümkün. Peki ama bizim beklentimiz ve ihtiyacımız olan neydi?

Zaten hali hazırda çok iyi, tabiri caizse makine gibi işleyen bir takımımız vardı. Forvete Umut'a alternatif bir isim, sol bek ve kanada da tam olarak o bölgenin oyuncusu olan bir isim ve Colman-Selçuk ikilisine alternatif olabilecek yeterlilikte bir isim gerekliydi bize. Pawel ve Piotr ilk iki tanımladığımız isimlere oldukça uygun duruyorlar. Sadece hala Colman ve Selçuk'a tam olarak alternatif olabilecek yeterlilikte bir oyuncumuz yok. Ceyhun'un bir ileri iki geri gitmesi de bunun sebepleri arasında.

Bu iki transferimizi daha önce izlemedim ama daha önce defalarca izlenerek transfer edilmişler. Polonya'dan transfer ettiğimiz oyuncuların da şimdiye kadar takıma olan katkıları ortada. O yüzden destek vermek varken bazı taraftarların yazdıklarını görünce hayrete düşüyorum. Hele bir bekleyin bakalım sahada görelim. Şimdi destek zamanı. Eğer yetersiz olduklarını görürsek eleştirimizi de yaparız.

Mesela şöyle bir yorum vardı: "Quaresma'lı, Almeida'lı Simao'lu Bjk'yi mi tutayım, Brozek'li Jaja'lı Trabzonspor'u mu tutayım ben?" yazmıştı transferlerin hemen sonrasında bir arkadaş forumda. Bu nasıl bir taraftarlık anlayışı ki. Kendisine verilecek cevap da çok basit tabi:

Şampiyon Trabzonspor'u tutar kafanı yorma o kadar!
Sanki senelerdir yıldızlarla dolu takımımız vardı, sanki siz o tip yıldızlar var diye Trabzonspor'lu oldunuz. Farkedin Trabzonspor'lu olmak zor olandır. Trabzonspor'lu olan insan biraz daha farklı insandır.

Geçen sene Gs, bu sene Bjk çok kaliteli iki topçu getirdi de noldu? Olay sadece yıldız futbolcuda bitmiyor. Nolur diğer takım taraftarlarına hava atamıcaz kokusu veren; yıldız alamadık, tatmin olmadık laflarını bırakın artık.

Eğer olur da kötü çıkarsa transferler o zaman konuşuruz. Şimdi destek zamanı.

Kalitesiz olduğunu bilmiyoruz bu adamların. Ben Cleo'nun ne kadar kaliteli olduğunu da bilmiyorum. Buradaki birçok kişi de bilmiyor. Sizlerin bilip bilmediğinizi de bilmiyorum. Ama hele bir sakin olalım diyorum. Sakin ol şampiyon! İzleyelim görelim ve destek verelim. Belli ki izlenmiş, beğenilmiş, katkı yapacağına inanılmış futbolcular bunlar.


Benim Pawel'den beklentim Umut'ta olmayan özelliklere sahip olabilmesi. Top kontrolü iyi olsun. Verkaça girebilecek birisi olsun. Top sürüşü iyi olsun. Yeter.

Gol kaçırmak mı dediniz. Her forvet gol kaçırır, geçin bu işleri. Bu saydığım özellikleri Umut'tan iyi olsun yeter.

İzledikleri videolara göre yorum yapan taraftarlarımız bu adam hep savunmanın arkasına kaçarak gol atmış, duvar olabilecek biri değil gibi diye yorumlar da yaptılar. İzledikleri videolar adamın attığı gollerden oluşmakta. Bu bahsedileni anlamak için, yani şu duvar olma meselesi; attığı golleri değil attırdığı golleri izlemek lazım. Onu da inşallah bordo mavili formayla izleriz bol bol.

Şimdi sırada bir de orta saha var. Onu da alırsak tamamdır.

İyi oldu iyi.

Piotr paslasın, Pawel yaslasın inşallah.

Oyuncularla ilgili daha detaylı bir yazıyı da Adem abi yazmıştı. Şurada.


Mehmet Çakır da hücumdaki alternatifleri arttırmak adına iyi bir hamle. Serbest kalmış olarak alınmış olması da cabası.

Hiç yorum yok: