19 Ocak 2011 Çarşamba

Bir Devam Filmi / Siyah Beyaz Türkçe Dublaj


Hayır hayır Feridun Düzağaç'ın albümünden bahsetmeyeceğim. Geçen yıl Orjinal - Alt Yazılı olarak Sarı-Kırmızı renklerle izlediğimiz filmin devamı hakkında yazacaklarım.

Önce ilk filmle alakalı konuşalım. İlk filmde sezon başında yapılan flaş transferler, getirilen yıldızlar ve o yıldızları Rijkaard gibi bir hocaya emanet etmek FM'de şampiyonluğu garantileyecek hamlelerdi. Ama reelde öyle olmadı. Sezona çok iyi giriş yapan Galatasaray forvetteki alternatifsizlikten ve orta sahasındaki yetersizlikten dolayı(meşhur Barış-Ayhan-Mustafa Sarp üçlüsü) istenen başarıya ulaşamadı. Sabır gösterilse ve geçen yıl kurulan kadro bozulmasa, takımın eksiklerine yönelik transferler yapılsa bu yıl için daha da iyi olabilecek kadroyu Galatasaray 5 tane neredeyse hiç kullanmadığı yerli oyuncuyla takviye etti önce. Sonrasında gelen yabancılar aslında eksikleri tamamlayabilecek transferlerdi. Ama olmadı uymadı, geçen yıl gelen yıldızlar da beklenen katkıyı sağlayamadı ve Önce Rijkaard, sonra Bundesliga asist kralı Misimoviç gönderildi. Bu süreçten sonra Galatasaray'ın toparlanmasının önümüzdeki yıl da zor olacağını düşünüyorum. Sıfırdan yeni yapılanmaya gitmeleri gerekiyor. Bunun da bir yılda başarıyı getirmesi pek kolay değil.

Gelelim bir devam filmine, yani Beşiktaş'a. Geçen yıl izlediğimiz filme göre daha da umut veren transferlerle başladı sezona Beşiktaş. Guti ve Quaresma lige renk getirecek, Beşiktaş maçlarının seyir zevkini yükseltecek isimlerdi. Ama ligin ilk yarısındaki performans geçen yıl Galatasaray'ın ilk yarıdaki performansının da gerisinde kaldı. Bunda sakatlıkların da etkisi vardı ama Schuster'in kurduğu oyun planının taşıdığı risk de etkiliydi. Devre arasında gelen transferler de sezon başındakileri aratmayacak nitelikte. Trabzonspor'luyum ama bir futbolsever olarak dileğim Beşiktaş'ın bu yeni transferleriyle daha iyi futbol oynaması. Sonuçta yıldızları izlemek hepimizin isteği ve zevki. Ligdeki rekabetin, çekişmenin artması da bir başka keyif unsuru.

Beşiktaş yapılan bu yatırımlar sonrası sabretmek zorunda, yoksa Galatasaray filminde gördüğümüz sahneyi Beşiktaş'ta da aynen görmemiz kaçınılmaz olur. Bu yıl olmasa da önümüzdeki yıl kurulan bu kadrosu istenen ve beklenen seviyeye ulaşacaktır.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

takımımız birşekilde cl ye katılmalı aksi halde ekonomi kaldırmaz..

http://uludagbesiktas.blogspot.com/

ilnevyA dedi ki...

Fenerbahçe ve Bursa'yı geçmesi çok da zor değil Beşiktaş'ın. Takım oyunu oynayabilsin yeter bence.