30 Ocak 2011 Pazar

Fenerbahçe 2 - 0 Trabzonspor

Geçen yıldan beri belirttiğim bir şey vardı. "Orta sahadaki ikilimiz Selçuk ve Colman iyiler ama, sert orta sahalara karşı çok yumuşak kalıyorlar" şeklinde. İşte bugünkü maçta tam da buydu görünen. Emre-Selçuk ikilisine sağ kanatta oynayan Mehmet Topuz'un da katılımıyla Fenerbahçe'nin presi, agresifliği, sert oyununa karşılık veremedik. Fenerbahçe'nin bu baskılı oyununda bu kadronun karşılık verebilmesi de imkansızdı zaten. Bunun sonucunda bizim için en önemli olan şeyi; orta sahanın oyun kurmasını, top yapmasını engellemiş oldu Fenerbahçe.

Fenerbahçe seyircisi de futbolcular gibiydi. Özellikle Giray'da -kameraların kendisine ilk yakın çekiminde- gördüğüm heyecan ve panik bu atmosferden olumsuz etkilenişini gösteriyordu. Takımın tamamında vardı aslında, kaldıramadılar atmosferi ve maçı. Bir türlü karşılık veremediler.

Maçın hakemi, maçı daha tatsız hale getiren bir yönetim gösterdi. İki takım için de çaldığı ve çalmadığı düdüklerle sinirleri iyice gerdi.

Şimdi bizim için önemli olan önümüzdeki 3-4 haftayı mümkün olan en az kayıpla geçmek. 20. haftadaki Antalyaspor maçı Fenerbahçe maçından bile daha önemli bir hale geldi. Taraftarın tek yapması gereken, taraftarlık yapmak ve bu takıma Antalyaspor önünde son düdüğe kadar destek vermektir. Önümüzdeki hafta olacak bir puan kaybı, takımın kendine güvenini yitirmesine neden olabilir. Ama puan kaybından daha çok destek kaybı olmaması önemli. O yüzden, ya adam gibi taraftarlık yapın, 4 puan gerinizdeki takımın taraftarı gibi takımınızı itin, ya da o maça gelmeyin.

Olabilecekleri gözümde canlandırınca " seyircisiz oynuyor olsak daha mı iyi olurdu" diye düşünmeden edemiyorum. Umarım yanıltırlar bizi. Takımın arkasında, tam destek olurlar da dağıtırız bu kara bulutları.

2 yorum:

Büşra Bayram dedi ki...

İlnevya; sana güvendim iddaa ya girdim. Zaten içimde kötü bi his vardı. Yine de teşekkür edeirm :D

ilnevyA dedi ki...

Ben de girdim iddaa'ya hiç huyum olmamasına rağmen :D Ne diyelim, toparlanır takım umarım.