12 Aralık 2010 Pazar

Eskişehir - BJK

16. haftanın açılış maçıydı Eskişehir - BJK maçı. Toparlanma sürecine giren Beşiktaş hafta içinde Avrupa liginde bir üst tura yükselmenin haklı gururunu taşıyordu. Eskişehir'e moral olarak iyi fakat kadro olarak pek de iyi gidememişti. Çünkü sakatlıklarla boğuşuyordu. İlk onbirinde forvet diyemeyeceğim fakat mevki olarak forvet oynayan sadece Holosko vardı. Haaaa nasıl olurda unuturum yanında etkili genç yetenek Ali Küçik'de vardı. Küçük görme manasında söylemiyorum fakat şu anki aşamada oynayamayacak bir futbolcu. Takımın bence şu anda herşeyi olan Guti kendini erkenden oyundan attırınca BJK'nin yapabileceği çok şey kalmadı. Kısıtlı kadrosunda takımın bütün ofans yükünü çeken Guti'yi de kaybedince malubiyet kaçınılmaz oldu.

Aslında olaylar daha öncesinde başladı. BJK'nin en büyük sorunu, Türkiye ligini, gazetecileri, medya mensuplarını ve futbola gönül vermiş kişileri pek kaale almayan Bernd Shuster. Daha önceki maçların ardından yaptığı saçma sapan açıklamalardan bu ligi ne kadar ciddiye aldığını görebiliyoruz. Türkiye ligi tabikide avrupa liglerinin gerisinde fakat öyle oturup kenarda boş boş takımı izlemekle de olmuyormuş. Real Madrid gibi dünyanın en büyük klüplerinden birinde hocalık yapmış, şampiyonluk yaşamış adamın futbola saygısı bu mu? Shuster takımı Real Madrid zannediyor hala. Buranın Türkiye olduğunu ne zaman anlayacağını merak ediyorum. Ama Türkiye'ye değişik bir olay getirdi bunu hiçkimse inkar edemez. Deplasmanlara maç günü gitme olayı...

BJK yönetimi maçtan önce kendisine birgün önceden gidelim diye çok ısrar etmiş fakat Shuster'i kararından vazgeçirememişler. Hafta içi maç yapmış bir takım, 3-4gün sonra deplasmana maç günü neden gider kimse bunu anlamış değil. BJK'nin ikinci yarıdaki hali bu söylediklerimin kısaca bir özeti.

Eskişehir cephesinde ise Sezer Öztürk gerçekten çok iyi bir maç çıkardı. Takımının galibiyetinde çok önemli bir payı vardı. Rakip savunmanın poazisyon bilgisinden yoksun olduğunu bize ekranları başında uygulamalı izlettirdi. Her ne kadar hocaları Bülent Uygun olsada yardımcı antrenörle maça çıkıp BJK'yi mağlup eden Eskişehir'i tebrik etmek lazım.

BJK, lider Trabzonspor'un 12puan gerisine düştü. İlk yarının bitmesine de sadece bir hafta kaldı. Ligin ikinci yarısına kesinlikle transfer yapacaklar ama bu transferler Beşiktaş'ı nerelere götürür? Bunların hepsini izleyip göreceğiz...

2 yorum:

Arzum dedi ki...

Beşiktaşın durumunu analiz etmen güzelde biraz daha el insaf bea kardeşiM=)

Pato dedi ki...

durumu neyse onu söylüyoruz, ilerleyen haftalarda güzel şeyler yazarız eğer maç kazanabilirse...